Discipline

O mare varietate de discipline pentru toți iubitorii dansului!

Înregistrarea unui dans într-o respectivă disciplină este de a avea siguranţa că dansul este judecat “cu altele de acel gen”; cu alte cuvinte dansul este evaluat pe baza caracteristicilor disciplinei particulare. Pentru a asigura o notare imparțială, juriul format și calificat va judeca dansurile pe baza unor criterii specifice. Dansurile individuale vor fi comparate cu altele din aceeași categorie și disciplină. Stilul de dans este crucial în atribuirea numărului de dans unei discipline.

Balet

Tehnici de balet clasic dansat în papuci de balet sau pantofi Pointe. Este posibil să se danseze o coregrafie originală, precum și părți de piese bine-cunoscute. Juriul pune un plus de valoare pe tehnica corespunzătoare și mai ales pe atitudine. Emoția de balet trebuie să fie transmisă și reprezentată în tehnică, postură, şi prezența scenică. Dansul pe „Pointe” este permis începând din grupul de vârstă Junior, ceea ce înseamnă că dansatorul trebuie să fie de cel puțin 12,5 ani (în toate categoriile).

Contemporan / Modern

Este important ca diferitele stiluri moderne, de exemplu Graham, Limon, Horton, Cunningham sau Chladek, pentru a numi câteva, să fie incluse în aceste numere de dans. În plus, sunt permise mișcări contemporane și neo-clasice. Mai presus de toate, dansul contemporan/modern, nu este un dans disco.

Liric

Liric este un stil de dans care combină elemente de balet și tehnici moderne de jazz dance. Acesta este inspirat de versurile și conținutul muzical. Dansul liric necesită folosirea de către dansator/i în coregrafie a mișcării pentru a interpreta muzica și a transmite emoția. Mișcările unui dansator liric încearcă să arate sensul muzicii.

Jazz

Există diferite stiluri de dansuri jazz – ce sunt permise – Jazz clasic, Broadway Jazz, Jazz liric sau Jazz latin. Principalele caracteristici includ mişcări de izolare (policentrice) paralelism, contracții, colapsuri, coordonare, impulsuri și dansabilitate la diferite niveluri.

Dansuri Naţionale / Folclorice

Coregrafia originală este permisă, dar nu neaparat necesară. Tradiția de dans folcloric trebuie să fie conservată. Costumele și muzica trebuie să reflecte tradiția folclorică.

MTV Comercial

O fuziune de stiluri diferite de dans cu coregrafii nou create inspirate de tradiția MTV, prezintă show-uri variate și grupuri populare de cântăreți. Este un stil comercial de jazz, o fuziune de Jazz, Funk, Hip Hop sau alte stiluri, pe care le puteți vedea atât live cât și în clipuri video realizate asemenea. Accentul este pus pe prezentare, stil, exprimare și performanță.

Acro Dance

Acrobațiile pot fi combinate cu diferite stiluri de dans, de exemplu BBoying/Breakdance, Hip-Hop și mult mai mult. Acrobațiile nu sunt doar permise, ci obligatorii și trebuie să compenseze elementele de dans.

Step/Tap-dance

Este important să se stăpânească tehnicile de step. Există mai multe stiluri diferite de step ce sunt permise. Această categorie include, de asemenea, dansul irlandez – dansul step irlandez. Este extrem de important ca, bătaia să fie prezentă pe un CD care nu este perceptibil.

Muzică & Dans

Dansul și cântatul trebuie să fie echilibrat 50/50. Sunt permise toate tipurile de stiluri de dans și muzică. Sunt disponibile 3 microfoane portabile și 3 seturi de căști; cel puțin 1 microfon trebuie să fie utilizat. Este important ca participanții să cânte live. De pe cd-u furnizat de interpret este acceptat să se audă doar un cor.

Muzical

Nu este permis în performanță cântatul în direct. Muzica selectată trebuie să fie inițial de la un film muzical sau de dans (de exemplu Grease, Dirty Dancing, StepUp, …). Mai presus de toate, este important ca natura numărului muzical să fie ușor de recunoscut. Coregrafie din (filmul/musicalul) original, nu este permisă.

Număr de producţie

Tema şi / sau contextul, precum și linia poveştii dansate trebuie să fie ușor de recunoscut. Termenul este limitat la un maxim de 4:30 minute. Nu este permisă o coregrafie ce se bazează pe punerea în scenă a originalului. Mai mult decât atât, doar formaţiile (de 13 sau mai mulţi dansatori) pot concura la această categorie. Toate stilurile de dans și cântări live sunt permise.

Open

Toate tehnicile, dansurile și spectacolele care nu sunt unice pentru una dintre celelalte discipline desemnate sau care combină diverse tehnici de dans / stiluri sunt clasificate ca disciplină deschisă.

Pom Pon

Pom-pon-ul trebuie utilizat 80% din dans. Caracteristicile unui dans cu pom pon includ sincronizarea și efectul vizual, mişcări curate și precise, tehnica puternică de pom, și să includă elemente tehnice de dans. Efectul vizual include schimbări de nivel, lucru în grup, schimbări de formaţie, utilizarea de diferite culori de pom-pons, etc.

Urban Style

You should pay Increased attention in selecting appropriate clothing, because many of the styles movements lose their effect when are presented in inadequate clothing. Dance elements and key features must be clearly expressed

Copyright 2017 Bucharest Dance Festival